Британският премиер Борис Джонсън призова лидерите на страните от Г-7

...
Британският премиер Борис Джонсън призова лидерите на страните от Г-7
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова Г-7 да ваксинира целия свят до края на следващата година

Британският министър председател Борис Джонсън прикани водачите на страните от Г-7 на срещата си във Англия идната седмица да поемат уговорката да имунизират целия свят против КОВИД-19 до края на 2022 година, съобщи Ройтерс.

Джонсън ще бъде хазаин на първата офлайн среща на водачите на Г-7 от близо две години. Британският министър председател съобщи, че ще се опита да получи заричане за реализиране на международната имунизационна цел, напомня Българска телеграфна агенция.

" Ваксинирането на целия свят до края на идната година ще бъде най-голямото достижение в историята на медицината ", акцентира Джонсън в изказване. " Призовавам моите сътрудници водачи на страните от Г-7 да се причислят към нас, с цел да сложим завършек на тази ужасна пандемия и да обещаем, че в никакъв случай повече няма да позволим опустошението, провокирано от ковид ", добави той.

По-рано през вчерашния ден завърши срещата на финансовите министри, напомня Ройтерс.

Финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън, която е в Лондон за срещата, съобщи, че богатите страни би трябвало незабавно да поддържат имунизациите в по-бедни страни, които не могат да си разрешат имунизациите. Освен това тя повтори апела на Съединени американски щати за анулация на патентните права върху имунизациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР