Британският премиер Борис Джонсън призна пред парламента, че е присъствал

...
Британският премиер Борис Джонсън призна пред парламента, че е присъствал
Коментари Харесай

Борис Джонсън призна, че е бил на парти по време на локдаун

Британският министър председател Борис Джонсън призна пред Народното събрание, че е участвал на празненство в градината на ``Даунинг стрийт`` № 10 по време на първия народен локдаун в Обединеното кралство през 2020 година, предава в.``Гардиън``. 

Той обаче сподели, че е мислел въпросното събиране за работна среща. ``Искам да се извиня. Знам, че милиони хора в тази страна вършат големи жертви през последните 18 месеца. Когато влязох в градината малко след шест часа на 20 май 2020 година, с цел да благодаря на група служители, преди да се върна в офиса си 25 минути по-късно, с цел да продължа да работя, мислех, че това е работно събитие. Трябваше да накарам всички да влязат вътре. Трябваше да намеря различен метод да им благодаря``, сподели той.  Депутатите от опозицията желаят Джонсън неотложно да подаде оставка, а изявлението на премиера стана мотив за смешки в интернет.

След изтекла в интернет фотография, на която се вижда, че Борис Джонсън е в градината на ``Даунинг стрийт`` 10 с част от своя екип, изтече и мейл, доказващ, че празненството се е състояло по времето когато цялата страна беше блокирана като мярка за справяне с ковид. Имейлът е изпратен от Мартин Рейнолдс, главен личен секретар на Джонсън. Той написа, че се провежда ``дистанционно пиянство на напитки в градината`` и подканва всеки, искащ да се причисли, да си носи алкохол. ITV News твърди, че на сбирката са участвали към 40 души.

Това обаче не е единственото празненство с присъединяване на премиера. В края на предишния месец Борис Джонсън беше свикан да подаде оставка поради видео, в което чиновници приказват за незаконно коледно празненство по време на миналогодишния локдаун, когато хората не съумяха да се съберат даже с най-близките си, напомня в. ``Индипендънт``. Тогава Джонсън сподели, че се ``извинява безрезервно`` за изтеклото видео и даде обещание да съобщи всички доказателства за нарушение на закона на полицията. В резултат на абсурда Алегра Стратън, която също е била на събирането, се отдръпна като специфичен представител на държавното управление.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР