Британският премиер Борис Джонсън потвърди отлагането с 4 седмици на

...
Британският премиер Борис Джонсън потвърди отлагането с 4 седмици на
Коментари Харесай

Премиерът потвърди: Отлагаме с 4 седмици вдигането на локдауна!

Британският министър председател Борис Джонсън удостовери отлагането с 4 седмици на плануваното другояче за 21 юни повдигане на локдауна в Англия. Правителството, изясни Джонсън, е загрижено от увеличаващите се случаи на заразявания с индийския варинт на вируса.

Джонсън обаче изрази убеденост, че след 19 юли няма да има повече отлагания.

Премиерът сподели, че държавното управление е било изправено пред сложен избор. Дали да съблюдава оповестената дата 21 юни за унищожаване на ограничаващите ограничения, при заплаха обаче вирусът да надделее над имунизациите и хиляди да станат жертва, което би могло да бъде избегнато. Или да даде на националното опазване на здравето още няколко витално нужни седмици за имунизиране на повече хора.

Ето за какво до 19 юли остава възбраната за отваряне на нощните клубове, за осъществяване на фестивали и за работа на пъбовете и заведенията за хранене на цялостен оборот. До 6 души могат да се събират на закрито и до 30 навън. Ще бъде изработен толеранс обаче за сватбите, на които ще бъдат допускани повече от 30 души при съблюдаване на обществена отдалеченост. Събития като европейското състезание по футбол и някои театрални представления ще продължат по проект.

След две седмици ще бъде изработен нов обзор на данните и министър председателят не изключи по-ранно повдигане на локдауна, в случай че ситуацията се усъвършенства.

Решението на държавното управление ще бъде импортирано да разискване и гласоподаване в Камарата на общините като се чака сериозен протест в редиците на Консервативната партия на Борис Джонсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР