Британският премиер Борис Джонсън пътува днес за Украйна за разговори

...
Британският премиер Борис Джонсън пътува днес за Украйна за разговори
Коментари Харесай

Джонсън заминава за Киев за среща със Зеленски

Британският министър председател Борис Джонсън пътува през днешния ден за Украйна за диалози с президента на страната Володимир Зеленски на фона на паниките от вероятно съветско нахлуване.Джонсън даде обещание да работи със Зеленски за намиране на дипломатическо решение на разногласията с Москва и отбягване на " бъдещо клане ".

Руският президент Владимир Путин обаче отхвърля да възнамерява офанзива. Москва предизвести Украйна да не прави повече ходове за присъединение към НАТО с аргумента, че това заплашва сигурността й. Съединените щати отхвърлиха това искане на Кремъл и западните съдружници заплашват да разширят глобите против рускатта страна, в случай че Киев бъде атакуван. 

Преди отпътуването на Джонсън за Киев държавното управление оповести, че дава 88 милиона паунда за определяне на устойчиво ръководство в Украйна и енергийна самостоятелност от Русия. 

" Право на всеки украинец е да дефинира по какъв начин ще бъде ръководен. Като другар и либерален сътрудник, Англия ще продължава да пази суверенитета на Украйна против тези, които желаят да му посегнат ", сподели министър председателят.

Той се надява да беседва и с Путин през седмицата. 

Външният министър Лиз Тръс трябваше да съпроводи Борис Джонсън до Украйна, само че нощес тя съобщи, че е диагностицирана с Covid-19 и се самоизолира.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР