Британският премиер Борис Джонсън обяви от Киев програма за обучение

...
Британският премиер Борис Джонсън обяви от Киев програма за обучение
Коментари Харесай

Великобритания ще обучава украински военни

Британският министър председател Борис Джонсън разгласи от Киев стратегия за образование на украинските сили, която съгласно него може да " промени уравнението " на войната. Джонсън направи изненадващо посещаване в Киев в петък и се срещна с украинския президент Володимир Зеленски, предава Би Би Си. Това е второто посещаване на Джонсън в Украйна, откакто Русия нахлу в страната през февруари.

Говорейки за програмата за образование на украинските войски, английският министър председател сподели, че тя ще  на Обединеното кралство, заявявайки, че тя ще впрегне " най-мощната мощ - украинската решителност за победа ". " Два месеца след последното ми посещаване украинската неотстъпчивост, увереност и резистентност са по-силни от всеки път и знам, че непоколебимата решителност дълго ще надживее напразните упоритости на президента Путин ", сподели той.

От " Даунинг стрийт " оповестиха, че подготвителна стратегия ще има капацитет да образова до 10 000 украински бойци на всеки 120 дни и ще им разреши да " ускорят разгръщането си, да възстановят силите си и да усилят съпротивата си ".

Войниците ще получат " умения за продобиване на борби за предната линия, както и главно здравно образование, киберсигурност и тактики за противопоставяне на експлозивите ".

Международни сътрудници също ще бъдат поканени да бъдат домакини на програмата, прибавят от държавното управление на Англия.

Ако предлагането бъде признато от Зеленски, ще има полемики за размера на подготвителната интервенция, която се чака да се организира отвън Украйна.

От 2015 година до съветската инвазия в Украйна през февруари Обединеното кралство е обучило повече от 22 000 украински военни в границите на интервенция " Орбитал ".

Зеленски и Джонсън са разискали и по какъв начин Лондон може да " изиграе съществена роля в прекратяването на блокадата на зърното ".

Пътуването на Джонсън идва след визити в Украйна на европейски водачи, измежду които. След пътуването им да получи статут на претендент за присъединение към Европейски Съюз, което я приближи с една крачка към присъединението към блока.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР