Британският премиер Борис Джонсън обмисля дипломатически бойкот на Зимните олимпийски

...
Британският премиер Борис Джонсън обмисля дипломатически бойкот на Зимните олимпийски
Коментари Харесай

Лондон обмисля дипломатически бойкот на Зимните олимпийски игри в Пекин

Британският министър председател Борис Джонсън обмисля дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин следващата година в символ на митинг против нарушаванията на човешките права в Китай, заяви през днешния ден лондонският " Таймс ", представен от Ройтерс.

 Китай остава без тенис шампионати поради изчезналата Шуей Виж още

Според вестника в държавното управление тече " дейна полемика ", а външният министър Лиз Тръс наподобява е съгласна за протеста. Един от обсъжданите разновидности е нито един член на държавното управление да не участва на игрите, като страната бъде представлявана единствено от посланика си в Пекин.

 Наоми Осака е в потрес от изгубването на китайската тенисистка Виж още

В четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън удостовери, че Белият дом обмисля дали да бойкотира пекинската олимпиада.

Поради опасения за сигурността на изтъкнатата китайска тенисистка Пън Шуай Международният олимпийски комитет може да бъде заставен да заеме твърда позиция против домакините на идващите Зимни олимпийски игри. Това съобщи за Ройтерс високопоставеният член на МОК Дик Паунд, който означи, че надали игрите през февруари следващата година ще бъдат анулирани, само че не изключи това да се случи.

Бившата номер едно в света по тенис на двойки Пън Шуай не се е появявала обществено, откогато на 2 ноември написа в обществена мрежа, че някогашният вицепремиер Чжан Гаоли я е изнасилил в дома си в град Тянцзин преди три години. След това постът й в обществената мрежа бе заличен от китайските управляващи.

От външното министерство в Пекин оповестиха, че въпросът с тенисистката " не е дипломатически " и ведомството не знае нищо по случая. А един изтъкнат китайски публицист сподели през днешния ден, че Пън е " на независимост " в своя дом и " скоро ще се появи обществено ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР