Британският премиер Борис Джонсън даде официално благословията си за следващата

...
Британският премиер Борис Джонсън даде официално благословията си за следващата
Коментари Харесай

Борис Джонсън одобри облекчаване на мерките

Британският министър председател Борис Джонсън даде публично благословията си за идната фаза на облекчение на локдауна от 17-ти май. Той изрази убеденост, че неговата „ пътна карта “ за излизане от локдауна ще бъде спазена като период, като на 21-ви юни ще отпадне и правилото за обществена отдалеченост. Джонсън също загатна, че на Острова надали ще има потребност от по този начин наречените „ COVID-паспорти “, съобщи БНР.

Борис Джонсън удостовери на специфична конференция, че от 17-ти май в Англия стартира третата фаза на облекчение на рестриктивните мерки. Заведенията ще могат да обслужват клиентите вътре в тях. При избрани условия отварят кината, театрите и музеите. Учениците ще бъдат в учебно заведение без маски. Разрешава се пътуването за отмора в чужбина, въпреки и на този стадий единствено 12 дестинации да попадат в „ зеления лист “, в който не е България.

Премиерът обаче съобщи, че въз основа на доста положителните данни във връзка с жертви и заразявания и сполучливия ход на всеобщото имунизиране, на 21-ви юни евентуално ще отпадне общественото разграничаване. Джонсън посочи, че дефинитивно решение за това още не е взето и че постоянно ще осведоми за детайлностите за по-нататъшното облекчение на локдауна, тъй че фирмите да могат да се приготвят навреме.

Освен това министър председателят съобщи, че до момента в който при пътешестване в чужбина несъмнено ще се наложи потреблението на COVID-паспорт или документ, то подобен документ надали ще бъде необходим на Острова. Междувременно основният теоретичен консултант на държавното управление сър Патрик Валанс предизвести хората, че макар премахването на някои ограничавания, те би трябвало да не престават да бъдат бдителни, тъй като нови разновидности на вируса могат да се появат „ като гръм от ясно небе “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР