Британският посланик в Киев Мелинда Симънс заяви за Би Би

...
Британският посланик в Киев Мелинда Симънс заяви за Би Би
Коментари Харесай

Мелинда Симънс: Трудно е да се критикуват британции, биещи се в Украйна

Британският дипломат в Киев Мелинда Симънс съобщи за Би Би Си, че е „ мъчно да се подлагат на критика британците, които са пристигнали в Украйна да се борят “.

Мелинда Симънс, която се завърна откакто посолството в украинската столица бе отворено сподели, че схваща тези хора, тъй като отбраната на Украйна се основава на полезности, които доста британци споделят.

Министерството на външните работи официално  посъветва британците да не пътуват до Украйна, поради смъртоносната опасност от съветското настъпление. Форин офис поучава искащите да окажат помощ да създадат подаяние или да одобряват украински бежанци, само че да не подхващат рисковото пътешестване.

От началото на войната един британец е бил погубен и четирима пленени, до момента в който са се сражавали или оказвали помощ в Украйна.

Запитана за какво не е по-критична към хората, които не се вслушват в съвета на Форис офис, Симънс отговори, че е доста мъчно тези хора да бъдат съдени за направения от тях избор. Според нея отбраната на Украйна от Русия е „ екзистенциална борба “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР