Британският писател Дейвид Мичъл е автор на романа Утопия авеню.

...
Британският писател Дейвид Мичъл е автор на романа Утопия авеню.
Коментари Харесай

Дейвид Мичъл винаги успява да изненада читателите си с непредвидими сюжети

Британският публицист Дейвид Мичъл е създател на романа " Утопия авеню ".

" Със сигурност Дейвд Мичъл си завоюва много фенове и в България, освен в международен мащаб, когато на огромния екран се появи хитовият " Облакът Атлас ", филм, който е осъществен действително по неговата едноименна книга " Облакът Атлас " - ослепителен калейдоскопичен разказ, който съумя да завоюва сърцата и на рецензията, и на читатели. Дейвид Мичъл е присъщ с това, че постоянно съумява да изненада читателите си с непредвидими сюжети, с доста комплицирана конструкция, в която вплита влакна от разнообразни свои произведения и хрумвания. " Утопия Авеню " не прави разлика от към този момент познатите му произведения ", сподели за БНР Темс Арабаджиева от издателство " Сиела ".

По думите ѝ книгата " Утопия Авеню " споделя историята за тайфа, която нашумява през 60-те години на предишния век.

" На страниците на тази книга се срещат имена като Дейвид Боуи, Ленард Коен, Джанис Джоплин и на пръв взор тя да наподобява като книга особено за меломани, за хора, които се вълнуват от музика, Мичъл съумява да сътвори една универсална творба, която приказва на езика на всеки един от нас. Най-малкото, тъй като неговите герои са плътни, виждаме хора с техните проблеми и нерешителност, очаквания и техните пристрастености ", добави в предаването " 12 + 3 " Арабаджиева.

Написал е пет романа, два от които, " number9dream " (2001) и " Облакът Атлас " (2004), са номинирани за премията " Букър ". Той е живял в Сицилия, Хирошима и Ирландия. Завършил е британска и американска литература в Университета на Кент и магистратура по относително литературознание.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР