Британският паунд падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар

...
Британският паунд падна до най-ниското си ниво спрямо щатския долар
Коментари Харесай

Паундът се срина до 50-годишно дъно спрямо долара

Британският паунд падна до най-ниското си равнище по отношение на щатския $ от 1971 година насам. В началото на търговията в Азия стерлингът се намали с над 4% до 1,0327 $, след което възвърне част от позициите си до към 1,05 $.

Британската валута беше подложена на напън, откакто доларът бе подсилен от централната банка на Съединени американски щати, която продължава да покачва лихвените проценти. На утринната търговия в Азия еврото също доближи нов 20-годишен спад по отношение на $ заради опасенията на вложителите по отношение на риска от криза с наближаването на зимата, без да има признаци за завършек на енергийната рецесия или на войната в Украйна.

Питър Ешо, съосновател на капиталовата компания Wealthi, съобщи: " " При паунда натискът в действителност се изостри от новината, че новото държавно управление ще понижи налозите, което е про-инфлационна мярка. Като прибавим към това неотдавнашните енергийни дотации и вестта, че може да се наложи Банката на Англия да организира изключително съвещание за повишение на лихвените проценти, всичко това води до суматоха ", добави той. Миналата седмица международните пазари се сринаха, откакто Федералният запас на Съединени американски щати и няколко други огромни централни банки, в това число британската централна банка, покачиха лихвените проценти, пробвайки се да слагат под надзор възходящите цени.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР