Британският парламент одобри доклада, който констатира, че бившият британски премиер

...
Британският парламент одобри доклада, който констатира, че бившият британски премиер
Коментари Харесай

Умишлено е подвел депутатите. Британският парламент одобри доклада срещу Борис Джонсън за Партигейт

Британският парламент утвърди отчета, който установи, че някогашният английски министър председател Борис Джонсън съзнателно е подвел депутатите за празненствата, проведени в държавната резиденция в нарушаване на рестриктивните мерки по време на Коронавирус .

Докладът на междупартийната комисия за инспекция на по този начин нареченият " Партигейт " беше признат с голямо болшинство от 354 гласа " за " и единствено 7 " срещу ", заяви Би Би Си. Той е открил, че Джонсън е направил многократни нарушавания, когато е споделил пред Камарата на общините, че разпоредбите са били спазвани постоянно на " Даунинг стрийт " 10.

Няколко негови съдружници сложиха под въпрос безпристрастността на комисията, само че някогашният министър-председател Тереза Мей , водачът на общините Пени Мордаунт и министърът на образованието Джилиан Кийгън бяха измежду висшите консерватори, които поддържаха заключенията.

Премиерът Риши Сунак не участва на дебата и отхвърли да каже по какъв начин би дал своя вот, предполагайки, че не желае да въздейства на другите. Либералдемократите го упрекнаха в " плахо оттегляне ".

Самият Джонсън, още преди публикуването на отчета по-рано този месец, заяви, че се отхвърля от депутатския пост, като назова комисията " кенгуру съд " (импровизиран противозаконен съд, случайно правосъдие). Тогава той се срещна се срещна с предварителните констатации от близо едногодишното следствие за държанието му по време на пандемията от коронавриуса.

В отчета се показва, че Джонсън е направил нови " нарушавания ", като е нападнал комисията, което усилва тежестта на предложената глоба. Документът предлага той да бъде лишен от депутатския си пропуск и щеше да предложи отстраняването му от Камарата на общините за период 90 дни, в случай че към този момент не се беше отказал самичък.

Решението на Народното събрание да утвърди заключенията на отчета не пречи на Джонсън отново да се кандидатира за народен представител, само че е мъчителен удар за политическата му кариера, откакто преди година още беше министър председател на Англия, отбелязва Ройтерс.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР