Британският министър за излизането на Великобритания от Европейския съюз Дейвид

...
Британският министър за излизането на Великобритания от Европейския съюз Дейвид
Коментари Харесай

Удар за Тереза Мей: Министърът по Брекзита подаде оставка

Британският министър за излизането на Англия от Европейския съюз Дейвид Дейвис е подал оставка довечера, предадоха ДПА и Ройтерс.

Причина за напускането му е станала среща, целяща разработване на консенсус в английското държавно управление по отношение на проектите на английската премиерка Тереза Мей, по данни на ДПА.

Загубата на основния й договарящ за Брекзита е удар за английската премиерка и акцентира дълбоките разделения в ръководещата Консервативна партия по отношение на изтеглянето от Европейски Съюз.

След срещата на кабинета в Чекърс , извънградската резиденция на английските министър председатели, изглеждаше, че Мей е съумяла да убеди най-твърдите поддръжници на Брекзита в кабинета, в това число Дейвис , да поддържат проекта й за основаване на зона за свободна търговия сред Англия и Европейски Съюз, отбелязва Ройтерс.

Известно е, че Дейвис поддържаше концепцията за корав Брекзит . Оставката му ще насърчи поддръжниците на същите позиции и в случай че и други министри подадат оставки е допустимо да се стигне до рухване на държавното управление, разяснява ДПА.-->

Малко след Дейвис оставка подаде и Стив Бейкър , почитан чиновник на министерството за Брекзита, оповестява Ройтерс, цитирайки данни на в. " Телеграф ".

Премиерите на Австрия и Ирландия Себастиан Курц и Лио Варадкар приветстваха новия английски проект за Брекзита като стъпка напред, само че подчертаха, че остават доста въпроси, на които би трябвало да бъде открит отговор, в това число по отношение на предлагането за митниците, съобщи Ройтерс.

Вчера антиевропейски настроеният министър на околната среда Майкъл Гоув разгласи обществено поддръжката си за проекта на Мей .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР