Британският министър за Брексита Дейвид Дейвис оспори информация в печата,

...
Британският министър за Брексита Дейвид Дейвис оспори информация в печата,
Коментари Харесай

Дейвид Дейвис: Великобритания няма да плати 45 млрд. евро за Брексит

Британският министър за Брексита Дейвид Дейвис оспори информация в печата, съгласно която Англия ще е подготвена да заплати 40 милиарда лири (около 45 милиарда евро) за споразумяване на раздялата си с Европейския съюз, съобщи Франс прес.

Тази сума е измислена, съобщи Дейвис през днешния ден пред Би Би Си. Няма да огласявам числа, би било смешно, само че имаме много ясна визия от кое място желаеме да тръгнем в това отношение, добави той.

В тирада във Флоренция в петък английската министър-председателка Тереза Мей даде обещание Лондон да извърши поетите задължения към настоящия европейски бюджет, само че не посочи съответна сума.

Според в. "Таймс ", който цитира двама неназовани европейски източници, Мей се е съгласила да се изплатят на Европейски Съюз 40 милиарда лири: 20 милиарда като вноски към сегашния европейски бюджет, обхващащ интервала до 2020 година, и 20 милиарда за "други отговорности ".

Според в. "Сън " тези отговорности са свързани с присъединяване на Обединеното кралство в научноизследователски планове и в организации като Европол.

Европейски Съюз на собствен ред пресмята отговорностите на Англия по отношение на Брекзита на 60 до 100 милиарда евро, включвайки в сметката всички планове, в които взе участие Лондон.

Дейвид Дейвис дефинира като "спорно " и настояването на Европейски Съюз Англия да взе участие в изплащането на пенсиите на европейските служители.

Лондон няма да следва настоящите в Европейски Съюз правни правила след Брекзита, сподели още пред Би Би Си Дейвис, представен от
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР