Британският министър-председател Тереза Мей назначи Саджид Джавид за министър на

...
Британският министър-председател Тереза Мей назначи Саджид Джавид за министър на
Коментари Харесай

Политик от пакистански произход е новият вътрешен министър на Великобритания

Британският министър-председател Тереза Мей назначи Саджид Джавид за министър на вътрешните работи, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Предишният вътрешен министър Амбър Ръд се отдръпна поради имиграционен скандал. Джавид е някогашен ръководещ шеф на "Дойче банк " и до момента беше министър по въпросите на жилищното строителство, районите и локалното самоуправление.
"Кралицата на драго сърце утвърждава назначението на многоуважавания член на Народното събрание Саджид Джавид за министър на вътрешните работи ", съобщи канцеларията на Мей.
Джавид, който поддържаше оставането на Англия в Европейския съюз, може да промени салдото, общопризнат от екипа на Мей в договарянията за Брекзит. Той сподели, че резултатът от референдума за участието на Англия в общността през 2016 година значи, че "в някои връзки в този момент всички сме последователи на Брекзита ".
Джавид, чиито родители са пристигнали от Пакистан, е първият политик от малцинство, заемащ един от четирите водещи поста в английското държавно управление.
Ръд подаде оставка поради отношението към някои хора, пристигнали във Англия от Карибите преди доста време и погрешно окачествени като противозаконни имигранти.
Джавид изрази гнева си от отношението към тези английски жители, като сподели пред в. "Сънди телеграф ": "Това би могло да съм аз ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР