Британският министър-председател Риши Сунак призова Израел да отвори напълно граничния

...
Британският министър-председател Риши Сунак призова Израел да отвори напълно граничния
Коментари Харесай

Риши Сунак призова Израел да позволи доставката на хуманитарна помощ за Газа

Британският министър-председател Риши Сунак прикани Израел да отвори изцяло граничния пункт " Керем Шалом " за доставка на интернационална филантропична помощ за Газа през пристанище Ашдод. Той направи това в диалог с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
" Министър-председателят посочи размерите на филантропичната рецесия в Газа и прикани Израел да отвори изцяло граничния пункт " Керем Шалом ", с цел да се разреши доставката на филантропична помощ по море през пристанище Ашдод ", обявиха от " Даунинг стрийт ".

Сунак приветства напъните на Йордания за стартиране от въздуха на филантропична помощ над Газа, заяви премиерската канцелария, откакто по-рано през днешния ден Сунак одобри на " Даунинг стрийт " йорданския крал Абдула.

" Министър-председателят приветства новаторските старания на Йордания за доставка на животоспасяваща помощ за Газа по суша и въздух и уточни, че Англия работи за облекчение на филантропичната рецесия посредством деблокиране на пътищата за доставка на помощ ", съобщи представител на премирската канцелария.

В края на предходната седмица йорданската телевизия популяризира видеокадри, на които крал Абдула е на борда на аероплан и персонално взе участие в стартирането от въздуха на медицински материали за полевите лечебни заведения в анклава.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР