Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид призова възрастните и уязвимите

...
Британският министър на здравеопазването Саджид Джавид призова възрастните и уязвимите
Коментари Харесай

Здравните власти във Великобритания призоваха за поставяне на трета доза срещу COVID-19

Британският министър на опазването на здравето Саджид Джавид прикани възрастните и уязвимите да си слагат трета доза ваксина допустимо най-скоро, с цел да се избегне локдаун по Коледа.

" Хората би трябвало да получават бустер ваксина в границите на общонационалната задача за отбягване на въвеждане на ограничавания за коледния интервал ", посочи Саджид Джавид.

До момента съвсем 10 милиона британци са с три дози ваксина, което по думите на здравния министър е " феноменално достижение ". Но към 30% от тези над 80 години и 40% от хората над 50 години още не са си сложили бустер ваксина, демонстрират данните на държавното управление.

Коментарите на министъра идват в миг, когато националното опазване на здравето се приготвя да предложения още 3 милиона за трета доза през идната седмица. Бустер ваксини са разполагаем за всички, които са над 50 години, за здравните служащи на първа линия и чиновниците в домовете за обществени грижи, както и за тези над 16 години, които имат съществени здравословни проблеми.

По наставление третата доза би трябвало да се сложи след приключването на 182 дни или 6 месеца от втората доза.

" Знаем, че имунитетът стартира да отслабва след 6 месеца, изключително при възрастните и уязвимите, тъй че третата доза ще им помогне да засилят отбраната си и да оцелеят през зимата ", сподели Саджид Джавид.

Министърът прикани също и за по-голяма интензивност за имунизиране против сезонните грипове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР