Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок днес ще се яви

...
Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок днес ще се яви
Коментари Харесай

Депутати привикаха спешно здравния министър на изслушване за пандемията

Британският министър на опазването на здравето Мат Ханкок през днешния ден ще се яви в Камарата на общините с цел да дава отговор на въпроси, свързани с дейностите на държавното управление при оправянето с пандемията от ковид. Това става единствено ден откакто някогашният първи консултант на премиера Доминик Къминс съобщи, че Ханкок е изцяло неспособен за поста и е трябвало да бъде уволнен поради неистини.

Доминик Къмингс съобщи през вчерашния ден, че има най-малко 15-20 основателни аргументи за уволнението на Мат Ханкок, измежду които острият дефицит на защитно съоръжение при експлоадирането на пандемията и „ глупавата политика с гонене на цели при тестването “.

Говорител на здравния министър съобщи, че държавното управление изцяло отхвърля обвиняванията против него. Самият Ханкок уточни, че не е гледал изцяло вчерашните показания на Къмингс пред парламентарната комисия, а „ вместо това се е занимавал с ускоряването на хода на всеобщото имунизиране, изключително измежду 30-годишните, и е спасявал човешки животи “.

Спешното искане за чуване на Ханкок бе импортирано от опозиционната Лейбъристка партия.

Доминик Къмингс напусна ролята си на първи консултант на Борис Джонсън в края на 2020 година вследствие на битка за превъзходство в ръководещите кръгове и от този момент е извънредно сериозен към държавното управление. Той съобщи, че вследствие на позволените неточности „ излишно “ са умряли хиляди британци.

Повече от 127 000 души, диагностицирани с Covid-19, станаха жертва на вируса от началото на пандемията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР