Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли скандализира британското общество

...
Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли скандализира британското общество
Коментари Харесай

Малко рохипнол в питието на жена - Призиви за оставка на британски министър след спорно изказване

Британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли скандализира английското общество и предизвика вълна на неодобрение, ескалираща до апели за неговата оставка, след свое изявление.

Клевърли се " пошегувал ", че е подправил питието на брачната половинка си с „ опиат за обезчестяване “.

Според отчет на английския таблоид Sunday Mirror той направил неуместната „ смешка “ по време на банкет на Даунинг стрийт по-рано този месец.

Според вестника Клевърли - почитан министър в консервативното държавно управление на министър-председателя Риши Сунак, споделил, че прибавянето на " малко рохипнол в питието ѝ всяка вечер в действителност не е нелегално, в случай че е единствено малко ".

Рохипнолът е бензодиазепин, употребен за лекуване на тежко бодърствуване и подкрепяне на упойка. Наричан „ опиат на изнасилвача “, той се предписва единствено за краткосрочна приложимост или от хора с хронично бодърствуване понякога.

Според информация в медиите Клевърли добавил още, че тайната на дългия брак е в това да се увериш, че брачната половинка ти е " някой, който постоянно е леко замаян, тъй че тя в никакъв случай да не може да разбере, че има по-добри мъже ".

Коментарите му пристигнаха в същия ден, в който Клевърли даде обещание да ускори английските закони против възходящите равнища на консумация на алкохол в Обединеното кралство.

" В това, което постоянно се е разбирало като частен диалог, Джеймс, министърът на вътрешните работи, направи нещо, което очевидно е трябвало да бъде иронична смешка - за което се извинява ", съобщи пред PA Media представител на Клевърли.

Коментарите провокираха дискусия измежду групите за отбрана на правата на дамите, както и апели за неговата оставка.

Дружеството " Фосет ", група за отбрана на дамите, дефинира думите му като " отвратителни ".

" Нищо чудно, че дамите не се усещат в сигурност. Знаем, че " шегата " е извинението, под което се разрешава женомразството да процъфтява. Как можем да му се доверим, че ще се заеме съществено с насилието против дами и девойки? Заслужаваме нещо по-добро от това от нашите законодатели и Клевърли би трябвало да подаде оставка ", съобщи основният изпълнителен шеф на Fawcett Society Джемайма Олчовски, представена от CNN.

Наскоро и различен политик предизвика митинг от страна на неправителствени организации и групи за отбрана на правата на дамите.

Преди дни френският президент Еманюел Макрон изненадващо отбрани обвинявания от над 10 дами в полови похищения френски артист Жерар Депардийо в телевизионно изявление. По думите на Макрон актьорът е станал жертва на „ лов на хора “.

" Никога няма да ме видите да вземам участие в лов на хора. Мразя такива неща ", сподели Макрон пред France 5, когато беше запитан за вероятно отнемане на артиста от държавен медал поради следствията против него.

Преди седмици документален филм сподели фрагменти, на които Депардийо прави неприлични и сексистки мнения по адрес на дамите. Моментите са уловени по време на негово пътешестване до Северна Корея през 2018 година и включват скандални изявления. Срещу него към този момент се водят две прокурорски следствия по сигнали за полово принуждение против дами.

Актьорът отхвърля всички обвинявания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР