Британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си

...
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си
Коментари Харесай

Дейвид Камерън призова САЩ да одобрят новия пакет помощи за Украйна

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън употребява визитата си във Вашингтон през днешния ден, с цел да призове американските политици да одобрят нов пакет военна помощ за Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Американският президент Джо Байдън се обърна към Републиканската партия за нова военна помощ за Киев и предизвести, че победа за Русия над Украйна би сложила Москва в позиция да нападна съдружници от НАТО и да въвлече американски войски в спора.

Въпреки това Сенатът блокира през вчерашния ден закон за разпределяне на помощи за Украйна в размер на над 60 милиарда $, подсилен от Демократическата партия. Републиканците споделиха, че по този метод желаят да бележит значимостта на приемането на по-строга политика за надзор на границите на Съединени американски щати с Мексико, през която гладко влизат хиляди незаконни мигранти всеки ден. Консерваторите в Конгреса на Съединени американски щати обвързват въпроса с помощта за Украйна с този за стягане на ограниченията за битка с противозаконната миграция на американо-мексиканската граница.

" Не се трежова за силата, за единството и за смелостта на украинския народ, трежова се, че няма да създадем това, което би трябвало ", сподели Камерън. " Трябва да подсигуряваме, че им даваме оръжията, че им предоставяме икономическа, морална, дипломатическа и най-важното - военна поддръжка, която може да докара до смяна ", добави той.

По мотив на опасенията на Съединени американски щати, че Европа не прави задоволително за Украйна Камерън съобщи, че във връзка с стопанската система и на военната помощ Европа прави двойно повече от Съединени американски щати.

" Гледам на това като на значим тест за поколението ни... ще осъзнаем ли, че европейската сигурност е и американска сигурност и ще бъдем ли единни по този въпрос? ", сподели външният министър на Обединеното кралство.

" Трябва да дадем тези пари на украинците. Трябва да ги подкрепим и да сме сигурни, че Путин е губещият, тъй като в случай че тези пари не се гласоподават и провиснал на Украйна, има единствено двама души, които ще се ухилен: единият е Владимир Путин, а другият е Си Дзинпин в Пекин ", заключи Камерън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР