Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви в серия от

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви в серия от
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната се опасява от засилване на руските удари в Украйна

Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи в серия от изявленията за медиите тази заран, че съветските войски срещат сериозна опозиция, каквато не са очаквали, при опита да навлязат в украинските градове.

Той добави, че е видно, че руснаците трансформират тактиката си, само че се притеснява, че бомбардировките на украински градове ще станат още по-тежки и че наподобява Путин не го е грижа за тежките наказания, наложени от Запада.

Бен Уолъс съобщи, че обкръжаването на огромните градове и безразборното им бомбардиране, до момента в който популацията бъде сломено, е част от съветската теория, само че чисто географският размер на Украйта и многочисленото население от 44 милиона души прави окупацията на страната доста сложна за руснаците.

„ Нахлуването в страна с доста по-голяма войска от нейната е едно нещо, окупирането на 44 милиона, които не желаят това, е напълно друго “, посочи Уолъс.

При подобен сюжет стартират да идват и огромните жертви, уточни Уолъс, като се базира на съветския опит в Чечня, на този на Съветския съюз в Афганистан и на Запада в Ирак.

Министърът на защитата сподели още, че тактиката на съветските сили не е била вярна и не се оправдават упованията на Кремъл, че ще превземе украинските градове за часове, а не за шест или повече дни.

Той обаче се тормози, че това закъснение ще накара съветския президент Владимир Путин да прибегне до още по-варварски военни тактики.

Министърът на защитата изключи вероятността за налагане на зона неразрешена за полети над Украйна, тъй като всеки конфликт при нарушаване от страна на Русия е риск за война в цяла Европа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР