Британският министър на отбраната Бен Уолъс, който е на посещение

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс, който е на посещение
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната: Важно е да се реши украинско-руската криза

Британският министър на защитата Бен Уолъс, който е на посещаване в Унгария, съобщи, че е значимо да се реши украинско-руската рецесия, тъй като възможна война ще докара до огромна неустойчивост, по-високи цени на горивата и потоци от емигранти. 

Унгарският му колета обаче не желае на този стадий разполагане на сили на НАТО в страната му. 

Бен Уолъс изрази поддръжка за унгарския министър председател Виктор Орбан, който възнамерява да посети Русия във вторник за диалози с Владимир Путин. Уолъс сподели, че е значимо Путин да разбере, че това е от което се опасява, а точно повече войски на НАТО покрай Русия, ще бъде последица от навлизане на Русия в Украйна, ето за какво Англия предлага спомагателни елементи като средство за въздържане. 

Унгарският министър на защитата Тибор Бенкьо обаче съобщи на същата пресконферения, че тъкмо в този момент няма потребност от разполагане на войски на НАТО в Унгария, която също граничи с Украйна. 

Бенкьо уточни, че унгарското държавно управление не е срещу разполагането на войски на НАТО в страни в Централна и  Източна Европа покрай Украйна, само че „ Унгария може сама да се оправи на нейната си територия “. 

В същото време в Лондон външният министър Лиз Тръс следва да изложи пред Народното събрание проектите за нови строги финансови наказания против Русия, от които, по нейните думи, „ олигарсите на Путин няма къде да се скрият “. 

Очаква се по-късно през днешния ден министър председателят Борис Джонсъп да беседва по телефона с Владимир Путин. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР