Британският милиардер сър Джим Ратклиф е фаворит за нов собственик

...
Британският милиардер сър Джим Ратклиф е фаворит за нов собственик
Коментари Харесай

Сър Джим Ратклиф е фаворит за Юнайтед

Британският милиардер сър Джим Ратклиф е любимец за нов притежател на Манчестър Юнайтед. В продължение на месеци изглеждаше, че борбата е сред двама претенденти - Ратклиф и катарския някогашен банкер шейх Джасим бин Хамад Ал Тани.

" Сън " оповестява, че офертата на английския предприемач на стойност 5 милиарда паунда е пожеланият вид на сегашните притежатели семейство Глейзър, защото те ще останат в клуба като миноритарни акционери.

Въпреки че офертата на шейх Джасим от 5 милиарда паунда за 100 % надзор над клуба беше най-високата оферта, получена след три кръга на наддаване, предлагането на Ратклиф за първичен дял от 50 % прави оценка клуба по-близо до оценката от 6 милиарда паунда, избрана от американското семейство.

Ако офертата на Ратклиф бъде тази, с която Глейзър продължат, това може да отвори вратата и за други вложители, които да се включат в процеса.

Съобщенията, съгласно които офертата на Ратклиф е тази, която сегашните американски притежатели ще изберат, евентуално ще разочароват, а може би и разгневят значително от почитателите на Манчестър Юнайтед. Привържениците на " алените дяволи " неведнъж са протестирали против семейство Глейзър.

Смята се, че офертата на Ратклиф е структурирана по подобен метод, че Глейзър ще останат в клуба, въпреки и в доста по-малък и не толкоз авторитетен статут, какъвто имат сега.

Въпреки това в скорошна информация на Sky Sports се показва, че наличието им в клуба ще бъде прекъснато до 2026 година заради уговорка, включена в офертата на Ратклиф. Тя включва " варианти за продажба и назад изкупуване, които ще бъдат извършени през 2026 година ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР