Британският крал Чарлз III е на първото си задгранично посещение

...
Британският крал Чарлз III е на първото си задгранично посещение
Коментари Харесай

Крал Чарлз III пристигна в Румъния на първото си посещение след коронацията

Британският крал Чарлз III е на първото си задгранично посещаване след коронацията му на 6-ти май. Той беше посрещнат в Румъния с военни почести от президента на страната Клаус Йоханис в президентския замък в Букурещ. След столицата се чака Чарлз да пътува до Трансилвания, район, в който той има редица парцели и постоянно е посещавал в предишното.     ВИДЕО: Британският крал Чарлз III е на посещаване в Румъния, което се трансформира в първото му пътешестване отвън Обединеното кралство след коронацията му на 6 май.Той беше посрещнат от президента Клаус Йоханис в президентския замък " Котрочени " и му благодари за достоверното присъединяване в опазването и насърчаването на културните полезности, отнасящи се до националната еднаквост. Добре сте пристигнал в Румъния, страната, към която развихте особена обвързаност! ", сподели още Йоханис.
Дойдох в Румъния след толкоз доста години, тъй като се усещам непосредствен с румънския народ, поради страданията след Втората международна война. Особено желая да припомня на света за всички неща, които вършат Румъния толкоз специфична страна. Нашите другарски връзки през днешния ден са по-силни от когато и да било в историята и аз с неспокойствие чакам да изиграя своята роля за това те да станат още по-силни в бъдеще.
Крал Чарлз III

Британският монарх взе участие в среща с държавните органи, представители на гражданското общество и на дипломатическия корпус в Румъния.Срещата в двореца " Котрочени " е единственото публично събитие от програмата на крал Чарлз Трети в Румъния, който се намира на частно посещаване в страната. Според румънските медии визитата на английския монарх ще продължи 5 дни и ще приключи в трансилванското село Вискри, където той има саксонска къща от 18-ти век. Също там е основана и учредената от него благотворителна фондация, която има за цел да поддържа запазването на наследството и устойчивото развиване на Румъния. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР