Британският енергиен гигант BP обяви, че е закупил 40.5% от

...
Британският енергиен гигант BP обяви, че е закупил 40.5% от
Коментари Харесай

BP става оператор на Азиатския център за възобновяема енергия

Британският енергиен колос BP разгласи, че е закупил 40.5% от Азиатския център за възобновима сила (AREH). Компанията също по този начин ще бъде и оператор на плана за възобновима сила, който се намира в Австралия. Другите акционери са InterContinental Energy, CWP Global и Macquarie Capital и Macquarie`s Green Investment Group. Техните дялове са надлежно 26.4%, 17.8% и 15.3%.

Реклама
Центърът e ситуиран в района Пилбара и задачата му е в началото да има мощ 15 гигавата за възобновима сила, която в последна сметка да бъде разширена до 26 GW и да създава зелен водород и амоняк за експорт, до момента в който силата е предопределена за локалния пазар.

Проектът дава отговор на устрема на BP да се отдалечи от изкопаемите горива към чиста сила и може да помогне на компанията да напредне в задачата си да вземе 10% дял от международния пазар на водород, споделя Аня-Изабел Доценрат, изпълнителен вицепрезидент на BP за газ и нисковъглеродна сила. BP чака водородът да съставлява сред 10 и 15% от международната сила до 2050 година и изследва няколко други огромни хъба за експорт на водород и амоняк по света, съобщи Доценрат пред Reuters.

" При цялостен потенциал АREH се чака да може да създава към 1.6 млн. тона зелен водород или 9 млн. тона зелен амоняк годишно ", афишират от BP. Фирмата също по този начин съобщи, че ще поеме ръководството на плана на 1 юли, като добави, че това " предстои на утвърждения ".

Австралийското държавно управление първо имаше предпочитание да утвърди проекта на AREH да употребява 15 GW чиста мощ за делене на вода за произвеждане на зелен водород и амоняк за експорт през 2020 година Процесът обаче беше занимателен, откакто бяха повдигнати опасения за околната среда, тъй като AREH разгласи проекти да усили потенциала до 26 GW. Тогава локалното държавното управление съобщи, че разширението ще има " недопустимо влияние " върху интернационално приетите влажни зони и мигриращи типове птици, като този проблем не е позволен и до момента.
Реклама
Това е и повода един от акционерите в плана, компанията за произвеждане на вятърни турбини Vestas, да се откаже от своя дял, който беше 2%. Включването на BP в плана е причина за оптимизъм измежду акционерите, които се надяват, че английската компания ще помогне за развиването му. " Като си партнираме с BP, ние внасяме ново равнище на инженерно знание и механически опит, опит в създаването на огромни и комплицирани планове на отдалечени места и дълъг опит в търговията с енергийни артикули в международен мащаб ", съобщи съоснователят на CWP Global Алекс Хюит пред Reuters.

Водородът, който има разнообразна гама от приложения и може да бъде употребен в необятен набор от промишлености, може да бъде създаден по разнообразни способи. Един от най-популярните способи включва потреблението на електролиза с електрически ток, която разделя водата на О2 и водород. Ако електричеството, употребявано в този развой, идва от възобновим източник като вятър или слънчева сила, тогава то бива класифицирано като " зелен " или " възобновим " водород. Днес по-голямата част от производството на водород се основава на изкопаеми горива.
Свързани публикации Англия ще полза с 25% свръхпечалбите на петролните и газовите компании 29 май 2022, 12:47 Петролните колоси се въздържат от нови вложения макар рекордните доходи 16 май 2022, 09:17 Петрол във вихъра на цените и облагите 13 май 2022, 06:55 Вижте още публикации Коментари и разбори Зелената договорка на Европейски Съюз - всичко, което би трябвало да знаете Какви са европейските зелени политики и регулации, кой е обиден, какви схеми за финансиране има и какви са периодите за реализиране на задачите Към публикацията Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР