Британският диетолог Ева Хъмфрис оцени най-добрите диети на спортистите и

...
Британският диетолог Ева Хъмфрис оцени най-добрите диети на спортистите и
Коментари Харесай

Диетата на Меси: Най здравословна за спортистите

Британският диетолог Ева Хъмфрис оцени най-хубавите диети на спортистите и призна за най-балансирана системата на хранене на 36-годишния аржентински футболист Лионел Меси, написа " The Sun ".


Според експерта диетата на Меси е получила оценка 10 от 10, тъй като съдържа пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести артикули, супи, салати, кафяв ориз и риба звук. Този хранителен режим е цялостен с хранителни субстанции, подпомагащи здравето и потребни за червата фибри. Футболистът заобикаля захарта, пържените храни и модифицираните въглехидрати.

Хъмфрис оцени високо и рационалния метод към храненето на 26-годишната британска футболистка Кира Уолш. Според диетолога за нея е значимо да яде бъркани яйца и фасул или овесени ядки с плодове за закуска, сандвич с пилешко месо или порция ориз със салата и кисело мляко за обяд, а за вечеря - пилешко месо и зеленчуци. " Консумацията на протеини, въглехидрати и зеленчуци на всяко хранене, в това число на закуска, може да балансира равнищата на кръвната захар през целия ден ", изяснява Хъмфрис.

В същото време към диетата на известния герой и артист Джон Сина експертът има някои забележки. Известно е, че спортистът избира да се храни седем пъти на ден. Диетата му включва всичко - от овесени ядки и ориз до зеленчуци и пилешко месо. Според Хъмфрис сходен хранителен режим може да наподобява здравословен, само че неналичието на почивки от най-малко четири часа сред храненията не разрешава на организма да възстановява храносмилането си./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР