Британският депутат и водещ поддръжник на излизането на Великобритания от

...
Британският депутат и водещ поддръжник на излизането на Великобритания от
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Брекзит ще се състои на 31 октомври!

Британският народен представител и водещ покровител на излизането на Англия от Европейския съюз Борис Джонсън сподели, че "естествено " ще се бори за министър-председателския пост, откакто министър председателят Тереза Мей разгласи, че ще подаде оставка, съобщи Ройтерс.

Джонсън отдаде респект на Мей, като съобщи, че тя е понесла "търпеливо и философски " всички компликации към Брекзит. Според него идващият английски министър председател може също по този начин да съживи блокираните договаряния с Европейски Съюз за съглашение за овакантяване.

"Нов водач ще има опцията да направи нещата друго и ще има импулса на ново държавно управление ", сподели Джонсън на конференция в Швейцария няколко часа откакто Мей разгласи, че се отдръпва идващия месец.

По думите му Англия би трябвало да бъде подготвена да излезе от Европейски Съюз без договорка, в случай че желае да контракти уместно съглашение за овакантяване.

"Ние ще напуснем Европейски Съюз на 31 октомври, със или без договорка ", съобщи той. "Начинът за реализиране на добра договорка е да се подготвим за вид без договорка ", сподели Джонсън.

Британският външен министър Джереми Хънт ще се кандидатира за водач на Консервативната партия след отдръпването на Мей, заяви в. "Фарнам хералд ", представен от Ройтерс. "Правилно е моят партиен изборен регион да научи първи " за това, съобщи Хънт на фестивал в Южна Англия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР