Британският държавен министър за Брекзита Куаси Картенг заяви, че гласуването

...
Британският държавен министър за Брекзита Куаси Картенг заяви, че гласуването
Коментари Харесай

Гласуват споразумението за Брекзит в британския парламент във вторник

Британският държавен министър за Брекзита Куаси Картенг съобщи, че гласуването в Народното събрание по съглашението за излизане от Европейски Съюз ще се състои по график във вторник, след изказване в пресата, че вотът евентуално ще бъде отсрочен, съобщи Ройтерс.
"Ще има избор във вторник и считаме да го спечелим. Имаме добър късмет ", сподели Картенг за Скай нюз.
По-рано през днешния ден се появиха мнения, че английският министър председател Тереза Мей може да отсрочи планувания за вторник основен избор в Народното събрание за договорката за Брекзит и да замине при започване на идната седмица за Брюксел за нови договаряния. Това заяви Ройтерс, като се базира на в. "Сънди таймс ".
Вестникът цитира "министри и помощници ", съгласно които Мей ще разгласи през днешния ден, че отсрочва гласуването. Мнозина предсказват, че тя ще загуби вота и министрите се тормозят, че провалянето може да докара до рухване на държавното управление. Мей ще замине за Брюксел идната седмица, с цел да насочи финален апел към Европейския съюз за по-добри условия в договорката за излизането на Обединеното кралство, с цел да може да завоюва поддръжката на депутатите.
Британският министър председател Тереза Мей може да резервира поста си даже и да изгуби вота за съглашението й по Брекзита в Народното събрание във вторник, разяснява и английският министър за Брекзита Стивън Баркли, представен от Ройтерс.
На въпрос от Би Би Си за медийни известия, че Мей може да отсрочи гласуването, което наподобява евентуално да загуби, и да предоговори с Европейски Съюз договорката с искане за повече отстъпки, Баркли отговори, че държавното управление е концентрирано върху вота, който ще се състои на 11 декември както е планувано. "Вотът е във вторник. Премиерът се бори за нас и ще продължи да го прави на поста си ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР