Британският боксов контролен съвет назначи по един съдия от родните

...
Британският боксов контролен съвет назначи по един съдия от родните
Коментари Харесай

Скандал със съдиите на Джойс - Жан 2! Китаецът се закани да пенсионира съперника

Британският боксов надзорен съвет назначи по един арбитър от родните страни на Жилей Жан и Джо Джойс и още един арбитър от трета страна за реванша им за " краткотрайната " купа на WBO в тежка категория. Официалните лица край кръга ще бъдат: Деон Дуарте (Южна Африка), Марк Леон (Китай) и Маркъс Макдонъл (Англия).

По-голям спор докара назначението на рефера на кръга - сънародникът на изгубилия първия дуел - англичанинът Стив Грей. Първата борба обаче беше отсъдена и от английския рефер Хауърд Фостър.

Жилей, обратно на прогнозите на съвсем всички, приключи първата борба през април в своя изгода, като затвори окото на противника и бе присъден механически нокаут0 в 6-ия рунд. Този подготвителен лагер за китаеца беше фокусиран върху постигането на безусловно същия резултат, може би даже по-убедителен, и треньорът на китайския войник и някогашен боксьор, Шон Джордж, разкри за какво.

„ Това е нокаут. Това е единственият избор, който имаме. Не имам вяра на политиката на спорта, нямам доверие на реферите и съдиите тук в Англия. Имаме единствено една задача. Тази борба не е такава, която можем да си позволим да чакаме победа по точки ”.

Жан е осведомен с това възприятие. Загубата му със съдийско решение против Филип Хръгович – такава, за която мнозина смятаха, че е направил задоволително, с цел да завоюва – евентуално към момента е прясна в съзнанието му. Въпреки че конференцията беше спокойна, той сподели, че ще постави завършек на кариерата на британеца.

„ За първата борба вие ми дадохте опция, само че вашият тим направи неточност, като ме избра. И вашият тим отива на реванша, което е по-голяма неточност. Тук съм, с цел да сложа завършек на кариерата ти “, разгласи Жан.

„ Когато погледнете резултатите, един от съдиите го изправи след борбата. Няма да давам никакви благоприятни условия на съдиите. Направих го в първата борба, ще направя същото. Хубаво е и просто. Знам, че неговата уязвимост е окото му “.

Мачът и цялата бойна вечер от Лондон, Англия, може да наблюдавате тази събота в ефира на Макс Спорт 2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР