Британските работодатели планират да наемат повече персонал, макар че продължават

...
Британските работодатели планират да наемат повече персонал, макар че продължават
Коментари Харесай

Брексит задълбочава проблема с работната ръка във Великобритания

Британските работодатели възнамеряват да наемат повече личен състав, въпреки че не престават да бъдат песимистични по отношение на близкото бъдеще на локалната стопанска система. Това сподели скорошно изследване на английската Конфедерация по набиране и наемане, представено от Ройтерс. Според проучването пазарът на труда в Обединеното кралство продължава да има изострен дефицит на квалифицирани фрагменти, изключително в обществения бранш. Проучването е извършено измежду 609 работодатели във Англия сред 7 май и 25 юли.

Правителството на новия министър-председател Борис Джонсън неотдавна съобщи, че възнамерява да вкара нова, по-справедлива имиграционна система след Брексит, която да дава приоритет на уменията без значение дали служащите мигранти са от Европейския съюз или не са. На този декор икономистите не престават да наблюдават за каквито и да било знаци, че работодателите биха лимитирали наемането на нови чиновници с наближаването на крайния период за реализиране на Брексит.

Проучването на Конфедерацията по набиране и наемане сподели, че все още английските компании имат възходяща подготвеност за наемане на нови чиновници на непрекъснати трудови контракти в кратковременен и средносрочен проект. Спадът на безработицата във Англия до най-ниското й ниво от средата на 70-те години на предишния век до през днешния ден оказа помощ на страната през трите години след референдума за излизане от Европейски Съюз да надвиши упованията на множеството анализатори.

Според резултатите на проучването, макар че имат огромни проекти за наемането на нови чиновници, 46% от английските работодатели се притесняват, че няма да могат да намерят задоволително подобаващи квалифицирани претенденти, изключително измежду компании, които търсят служащи за здравни и обществени грижи. В рамките на обществения бранш 45% от английските работодатели декларират, че нямат свободен потенциал на работното си място, само че все пак имат възходяща нужда от нов личен състав.

"Работниците в Европейски Съюз са неразделна част от нашата система на опазване на здравето и обществени грижи и на английската работна мощ като цяло. От значително значение е държавното управление да реализира рационален преход към имиграционна политика, учредена на доказателства, с цел да успокои работодателите и жителите на Европейски Съюз ", означи шефът на политиката и акциите на Конфедерацията по набиране и наемане на Англия Том Хедли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР