Британските политици започнаха трескаво да дават интервюта и да раздават

...
Британските политици започнаха трескаво да дават интервюта и да раздават
Коментари Харесай

Британски политици пробват да овладеят гнева на избирателите

Британските политици започнаха трескаво да дават изявленията и да раздават предизборни обещания, защото очевидно се опасяват от гласоподавателите, които в по-голямата си част остават мощно разграничени и ядосани поради продължаваща драма около Брекзит, разясняват множеството локални медии. Премиерът Борис Джонсън сподели пред Скай нюз, че " надълбоко съжалява ", че не е съумял да изведе страната от Европейски Съюз на 31 октомври, както бе заречен, само че съобщи, че контрактуваното от него съглашение за излизане продължава да е единственият метод Англия да напусне съюза. Отговаряйки на журналистически въпрос, Джонсън сподели, че ще се извини на тези членове на Консервативната партия, които са дали своят вот за него, имайки поради обещанието му за Брекзит на 31 октомври. Той даже счита да отхвърли разновидността за Брекзит без договорка в подготвяния от неговата Консервативна партия избирателен манифест, написа " Таймс ", цитирайки свои източници.

Борис Джонсън даде обещание да не допусне, до момента в който е министър председател, образуване на нов референдум за самостоятелност на Шотландия. Преди това първият шотландски министър Никола Стърджън съобщи, че " независимостта на Шотландия е на една ръка разстояние " пред 20 000 стачкуващи в Глазгоу, които желаеха нов референдум по въпроса. На допитването през 2014 година 55% от шотландците се оповестиха за опазване на съюза сред Единбург и Лондон, само че точно поради нежеланието им да изоставен Европейски Съюз.

Джонсън също по този начин отхвърли предлагането за съюз с " Партията на Брекзит " на евроскептика Найджъл Фарадж. Джонсън предизвести, че гласуването за друга партия усилва вероятността от лейбъристко държавно управление след предварителния избор на 12 декември. Самият Фарадж пък разгласи в неделя, че няма да се кандидатира за народен представител, като съобщи, че избира да се концентрира върху предизборната акция. Лидерът на евроскептичната партия, който по-рано съобщи, че ще показа 600 претенденти за депутатските места, сподели пред Би Би Си, че ще се бори по-добре за идеята си, в случай че пътува в страната по време на акцията.

Последните изследвания демонстрират, че Консервативната партия получава поддръжка сред 36% и 41% и има комфортна преднина от 15-17 процентни пункта пред Лейбъристката партия. Според специалисти обаче казусът им е, че е доста по-вероятно гласоподавателите да сменят желанията си, написа " Политико ". Екипът, изготвил Британското изборно проучване, откри, че на последните две гласувания (през 2015 година и 2017 г.) сред една трета и две пети от гласоподавателите са сменили партиите, за които са дали своят вот, сред изборите. Специфичната английска изборна система пък планува, че една партия може и да получи огромен дял от гласовете, само че в същия миг да не завоюва никакви места, тъй като вотът се разпределя отмерено в цялата страна. Това наподобява ще е ориста на " Партията на Брекзит ", която в изследванията получава сред 11% и 13%, само че е малко евентуално да завоюва даже едно депутатско място.

ОПАСЕНИЯ

Бритaнcкитe милиaрдeри ce гoтвят дa нaпуcнaт cтрaнaтa възмoжнo нaй-cкoрo, aкo лeйбъриcтитe cпeчeлят избoритe, написа " Гaрдиън ". Те ce oпacявaт, чe aкo Джeръми Кoрбин cтaнe прeмиeр, тe щe зaгубят милиaрди лири пoрaди нoви дaнъци. Пo-cпeциaлнo aдвoкaтcкитe кaнтoри във Вeликoбритaния cъoбщaвaт, чe ca изпрaвeни прeд oгрoмeн пoтoк oт oбaждaния oт клиeнти нa милиoнeри и милиaрдeри, кoитo мoлят зa пoмoщ пo въпрoca зa прeмecтвaнeтo в други cтрaни, кaктo и зa прeмecтвaнe нa бoгaтcтвoтo cи в чужбинa.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР