Британските медии описаха как ще протече погребението на крал Чарлз

...
Британските медии описаха как ще протече погребението на крал Чарлз
Коментари Харесай

КОД “МЕНАЙ БРИДЖ”: Как ще се сбогуваме с Чарлз III

Британските медии описаха по какъв начин ще протече погребението на крал Чарлз III, в случай че лекуването му от рак е несполучливо.

В случай на гибел на краля, Съветът по наследството ще излезе с публично изказване за това и ще разгласи присъединението на нов суверен към трона. Ковчегът на краля евентуално ще бъде изложен в двореца Сейнт Джеймс в продължение на три дни, с цел да се сбогува с неговите жители.

Погребалната гала и църковната работа с погребението ще се състоят в Уестминстърското абатство, след което тялото ще бъде превозено до замъка Уиндзор и заровено в криптата на параклиса " Свети Джордж ".

В страната ще бъде разгласен печал, който ще продължи от деня на гибелта на краля до погребението. В дните на печал развлекателните събития ще бъдат анулирани и туристите няма да бъдат допускани в кралските дворци. Националните флагове в цялата страна ще бъдат свалени.

Блокът от ограничения при положение на гибел на краля се назовава Операция “Менай Бридж “.

Ако Чарлз почине преди брачната половинка си Камила, то тогава кралица ще стане принцесата на Уелс - Катрин. Камила пък тя ще одобри купата " вдовстваща кралица ".

Монархът е на 75 години и стана крал на 8 септември 2022 година след гибелта на майка си кралица Елизабет II. Наскоро Бъкингамският замък разгласи, че монархът е бил диагностициран с рак, само че не даде детайлности.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР