Британските издания са пълни днес с информация за делото срещу

...
Британските издания са пълни днес с информация за делото срещу
Коментари Харесай

Дейли телеграф: Български град процъфтява от измама с британски помощи

Британските издания са цялостни през днешния ден с информация за делото против петимата български жители, упрекнати в най-голямата машинация със обществени помощи и пране на пари в Обединеното кралство.

В две огромни публикации в рубриката " Разследване " " Дейли телеграф ", представен от БНР, среща читателите си с всички аспекти на делото. Едната публикация е озаглавена " Българският град, който процъфтява от най-голямата машинация с английски помощи ". В нея става дума за Сливен, откъдето българският контрольор Васил Панайотов е подал сигнал към английските управляващи за огромния приток на пари в брой и за това по какъв начин някои нарушители в града " живеят като барони ".

В друга публикация кореспондентът на вестника по престъпни въпроси Уил Болтон изчерпателно разказва всички " трикове " на бандата за приемането на обществените помощи. Отново е посочено потреблението на доста подправени документи, в това число актове за раждане на деца и потребление на хора, живеещи в България, които в никакъв случай не са били на английска земя.

Катрин Лоутън от " Дейли мейл " също има обширна публикация по тематиката. Още в заглавието тя показва, че " тайфа български измамници са източили 54 милиона паунда с подправени молби по схемата Универсален заем, употребявайки подправени контракти за наем, фишове за заплати и писма от наемодатели, учебни заведения и персонални лекари, с цел да подмамят наивните чиновници в Министерството на труда и пенсиите ".

Делото по присъдите на Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева стартира през вчерашния ден. Произнасянето на самите присъди се чака на следващия ден в Кралския съд в лондонския квартал Ууд Грийн.

Те са упрекнати в източване на близо 54 млн. паунда от английската хазна посредством повече от 6000 подправени молби за обществени заплащания, като са употребявали подправени контракти за работа и наеми.

Според обвиняването незаконната скица е работила близо пет години, преди сънародниците ни да бъдат задържани за първи път през май 2021 година По време на претършуване на домовете им полицията разкрила 750 000 паунда, натъпкани в куфари и чанти, както и доста подправени финансови документи.

Българите взимали фотоси на хора от България и ги инсталирали върху документи. Правили фиктивни актове за раждане, бележки от персонални лекари и учебни заведения, подправени искове и молби за обществена помощ. Гюнеш Али и Галина Николова стоят зад „ основните заводи ” за имитации, настояват от прокуратурата.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР