Британските и американските власти са получили документи за няколко химически

...
Британските и американските власти са получили документи за няколко химически
Коментари Харесай

The Guardian: Руски дисидент предаде на САЩ и Великобритания решаващи доказателства срещу Русия по случая "Скрипал"

Британските и американските управляващи са получили документи за няколко химически разбора на субстанция, за която се допуска, че е нервно-паралитичния сътрудник „ Новичок “, създаден в затворената към този момент съветска лаборатория в Шихани, написа английския вестник The Guardian, представен от " Фокус ".

Борис Кузнецов, избягал от Русия през 2007 година е предал на английски дипломати досието на дело от 1995 година за убийството на съветския банкер Иван Кивелиди и секретарката му, и двамата умряли в мъка, с отровно вещество, което учените са разпознали като артикул от стратегия за произвеждане на нервно- паралитични субстанции от руско време.

В делото има мас-спектрометричен разбор и инфрачервена спектроскопия на отровната субстанция, остъргана от телефонна слушалка, употребявани от предприемача и секретарката му. Това може да съставлява рядко физическо доказателство за производството на химически оръжия в Шихани.

Според Аластър Хей от университета в Лийдс тези данни могат да бъдат от решаваща изгода на следствието, само че производството на пет типа „ Новичок “ в разнообразни лаборатории в Русия и повече от 20-те години разлика сред двата случая може да затрудни установяването на връзка сред двата случая.

Според Борис Кузнецов, в случай че двете вещества са идентични, това би означавало, че опита за ликвидиране на Сергей Скрипал е станал със знанието на съветското държавно управление.

Борис Аврамович Кузнецов е 74-годишен съветски юрист, който е работел в следствените органи и е бил партиен секретар по времето на Съюз на съветските социалистически републики. През 2007 година против него е заведено дело за оповестяване на държавна загадка. Тогава той се преселва в Съединени американски щати, където получава политическо леговище. Тук оповестява сензационната вест, че е съумял да изнесе от Русия " 300 гигабайта загадка информация, която ще опише играта на ония натегачи от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР