Британските депутати гласуваха за удължаване с още 6 месеца на

...
Британските депутати гласуваха за удължаване с още 6 месеца на
Коментари Харесай

Великобритания удължи с 6 месеца Covid законодателството

Британските депутати гласоподаваха за удължение с още 6 месеца на незабавно признатото предходната година законодателство за Covid-19. В същото време министри обявиха, че се надяват последователното облекчение на локдауна да продължи по проект.

Въпреки известна опозиция от група депутати от ръководещата Консервативна партия „ Законът за ковид 2020 “ бе утвърден с 484 гласа „ за “ и 76 „ срещу “. Депутатите също така утвърдиха идната фаза от „ пътната карта “ на премиера Борис Джонсън за излизане от локдауна, която стартира от 29 март и планува рухване на забравана за овакантяване на домовете и позволява събиране на до 6 души навън. 

Законът бе признат незабавно единствено за 4 дни предишния март при налагането на първия локдаун и дава пълномощия на държавното управление да взема нужните най-строги ограничения в отговор на пандемията. Взетите надлежно ограничения би трябвало да се преразглеждат на всеки 6 месеца. 

Удължаването на продължителността на закона до септември не значи, че всички ограничавания ще останат в действие дотогава. 

Правителството продължава да се надява, че локдауна ще бъде вдигнат изцяло на 21 юни. 

Гласувалите срещу закона консерватори обявиха, че ограниченията са драконови и би трябвало да отпаднат допустимо най-скоро. 

Още няма изясненост по какъв начин ще се отрази всичко това на пътуванията в чужбина. Премиерът даде обещание на 5 април да изложи проектите си по този въпрос.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР