Британските депутати гласуваха да поемат контрола върху процеса по излизането

...
Британските депутати гласуваха да поемат контрола върху процеса по излизането
Коментари Харесай

Британските депутати поемат Брекзит за ден: в сряда гласуват за отмяна, единен пазар или нов референдум

Британските депутати гласоподаваха да поемат контрола върху процеса по излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз за един ден, с цел да опитат да намерят различен път към Брекзит, заяви организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Поправката, импортирана от депутата реакционер Оливър Летуин, постанова смяна в разпоредбите на съвещанието на Народното събрание в сряда, с цел да се даде време за гласоподаване за разнообразни разновидности за Брекзит.

Поправката бе призната с 329 против 202 гласа и ще разреши в сряда да бъде проведена серия от гласувания, в това число за оставане в единния пазар, за нов референдум и даже за анулация на излизането от Европейски Съюз, уточни Франс прес.

Този избор бе нов удар за министър-председателя Тереза Мей, която пробва да откри поддръжка за приемане на съглашението за излизане, което контракти с Брюксел и което бе отхвърлено два пъти от депутатите.

Това демонстрира доколко Мей е изгубила престижа си, макар че по думите ѝ държавното управление не е задължено да се съобрази с резултатите от тези така наречен " указателни " гласувания, означи Ройтерс.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР