Британските депутати днес се завръщат в парламента след кратка почивка.

...
Британските депутати днес се завръщат в парламента след кратка почивка.
Коментари Харесай

Искат вот на недоверие срещу Борис Джонсън

Британските депутати през днешния ден се завръщат в Народното събрание след къса отмора. Очаква се Консервативната партия да опита да смъкна водача си Борис Джонсън, заяви BBC.

54 депутати на торите подписаха писмо, с което желаят гласуването на избор на съмнение към Джонсън. За да остане на поста си той ще би трябвало да получи поддръжката на 180 от депутатите на консервативната партия. Ако оцелее Джонсън ще има една година имунитет. Но, в случай че загуби, не може да взе участие в идващия избор за партиен водач.

Всички английски телевизионни канали тази заран цитират източници от Консервативната партия, че процедурата за избор на съмнение може да бъде задействана още тази седмица на фона на продължаващите апели към Джонсън да си подаде оставката поради " Партигейт ". За задачата е належащо в " Комитет 1922 " да постъпят 54 писма. Досега обществено 28 депутати от партията на торите обществено приканиха премиера да се отдръпна, само че броя на недоволните е доста по-голяма.

Мнозина към този момент съществено се притесняват, че Борис Джонсън към този момент се трансформира в спънка за партията и е евентуално под негово управление тя да загуби идващите общи избори, които би трябвало да се проведат след две години.

Ако подобен избор бъде задействан и Джонсън го загуби, тогава ще се организира гласоподаване за негов заместител. Като негови най-вероятно наследници се считат външният министър Лиз Тръс и министърът на финансите Риши Сунак. Много от министрите на премиера обаче считат, че даже да се стигне до подобен избор Джонсън ще го завоюва.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР