Британски учени твърдят, че бременните жени могат да правят упражнения

...
Британски учени твърдят, че бременните жени могат да правят упражнения
Коментари Харесай

Бременните жени могат да ходят на сауна без да излагат на риск бебето си

Британски учени настояват, че бременните дами могат да вършат извършения при топло време, да взимат вана и да вървят на сауна, без да излагат на риск здравето на нероденото си дете, написа в. "Индипендънт ".

Известна е лекарската рекомендация бъдещите майки да заобикалят горещината.

Изследователите от университета в Ексетър обаче организираха изследване, в което проучиха резултатите от 12 труда, оповестени до месец юли предходната година. В тях бяха разказани измененията в телесната температура на 347 бременни дами при излагане на топлота - в това число при правене на извършения, потапяне в топла вана и посещаване на сауна.

Според резултатите във всяко от изследванията, телесната температура на нито една от дамите не надвиши целесъобразните в тези случаи 39 градуса Целзий.

Най-високата температура на участничка стигна до 38,9 градуса Целзий. Средната при правене на извършения на терен беше 38,3 градуса Целзий, при водна подготовка - 37,5 градуса Целзий, при вана с топла вода - 36,9 градуса Целзий, а при посещаване в сауната - 37,6 градуса Целзий.

Специалистите споделят, че бременните дами могат да вършат до 35-минутна аеробика при температура до 25 градуса Целзий, да упражняват водна аеробика най-много 45 минути в топла вода сред 28,8 и 33,4 градуса. Освен това им е разрешено да останат до 20 минути в топлата вана или сауната.

Експертите оспориха актуалните общоизвестни рекомендации с аргумента, че те не дават ясни граници за степента на стопляне и в резултат на това може да обезсърчат физическата интензивност по време на бременността, даже и тя да е потребна и за майката, и за детето.

В някои от употребяваните разбори беше видяно намаление на телесната температура с напредването на бременността, което поддържа теорията, че термалната регулация се усъвършенства по време на този значим стадий от живота на дамата. Учените мислят, че това може да е обвързвано с измененията в телесната маса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР