Британски таблоид се извини на принц Хари, че е търсил

...
Британски таблоид се извини на принц Хари, че е търсил
Коментари Харесай

Британски таблоид се извини на принц Хари, че е търсил незаконно информация за него

Британски таблоид се извини на принц Хари, че е търсил нелегално информация за него при започване на правосъдния развой на кралската персона против неговия издател за хипотетично хакване на телефони, съобщи Ройтерс.

Очаква се принц Хари да свидетелства по делото.

Тридесет и осем годишният Хари и към 100 звезди, в това число артисти, спортни звезди, артисти и телевизионни водещи, съдят издателя " Mirror Group Newspapers ", обвинявайки изданията му, че в интервала сред 1991-2011 година са получавали непрекъснат достъп до персонална информация посредством широкоразпространено телефонно хакерство, машинация и други противозаконни средства.

Ищците настояват, че незаконното държание на вестниците " Daily Mirror ", " Sunday Mirror " и " Sunday People " се е случвало със знанието на лица на управителни постове, които съгласно тях не са съумели да го спрат и интензивно са го прикривали.

" Mirror Group Newspapers " оспорва обвиняванията, като споделя, че някои искове са предявени прекомерно късно и че няма доказателства, че Хари е бил жертва на хакерска офанзива. Издателят отхвърля, че лица на управителни постове са знаели за противозаконните дейности.
Снимка: Getty Images
Въпреки това в документи до Висшия съд на Лондон " Mirror Group Newspapers " признава, че в един от случаите частен детектив е бил зает да събира нелегално доказателства за него в нощен клуб през 2004 година, като декларира, че " сервира безусловно опрощение и приема, че принцът има право на уместно обезщетение ".

Хари, който не участва за началото на чуването, се чака персонално да даде показания при започване на юни в границите на седемседмичния развой. Така съгласно локални медии той ще стане първата английска кралска персона, която прави това от 19-и век насам.

Делото стартира броени дни след коронацията на татко му крал Чарлз Трети в събота. Принц Хари Хари се появи единствено за малко на церемонията в Уестминстърското абатство в Лондон и не изигра никаква публична роля. Смята се, че той незабавно се е върнал в Калифорния, където синът му принц Арчи е чествал четвъртия си рожден ден.

Принц Хари съди и други вестници, казвайки, че е негов дълг да разкрие " престъпността ", осъществена от таблоидите от името на тези, които не разполагат със същите запаси като него.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР