Британски специалист предупреди, че антибактериалните кърпички и спрейове за почистване

...
Британски специалист предупреди, че антибактериалните кърпички и спрейове за почистване
Коментари Харесай

Купувате антибактериалните кърпички и спрейове? Хвърляте си парите

Британски експерт предизвести, че антибактериалните кърпички и спрейове за разчистване са безполезни, оповестява " Дейли мирър ". Според доктор Клеър Ланьон от университета Нортумбрия, родителите, които купуват сходни артикули, пилеят парите си.

Причината е, че бактериите могат да се развъждат на шпации от 20 минути. „ Някои бактерии могат да се разделят на всеки 20 минути, тъй че не лишава доста време на една клетка да се трансформира в един милион кафези. Всъщност това може да стане за към 6,6 часа “, изясни експертът.

Решението е много просто. „ След извършеното проучване, открихме, че доста антибактериални почистващи артикули не са толкоз ефикасни, както положителните остарели сапун и вода “, добави тя. Сапунът е по-добър в почистването, тъй като съдържа съставки, които унищожават клетъчните стени на бактериите.

И това е забавно: Неподозираните опасности за здравето, които крие боядисването на косата - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Д-р Ланьон организира опит, при който откри " внезапно увеличение " на броя на бактериите единствено 12 часа, откакто кухнята е била почистена с мокри кърпи.

Тя изясни, че би трябвало да внимаваме като чистим " рискови " храни, като пиле, морски блага и яйца, само че е обикновено да имаме бактерии у дома. Това е потребно за имунната ни система, а и да поддържаме дома си безплоден е невероятно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР