Британски медии съобщиха, че по време на голямата демонстрация в

...
Британски медии съобщиха, че по време на голямата демонстрация в
Коментари Харесай

9 задържани на демонстрация в Лондон в подкрепа на палестинците в конфликта в Ивицата Газа

Британски медии оповестиха, че по време на огромната проява в Лондон в поддръжка на палестинците в спора в Ивицата Газа са били ранени девет служители на реда. Има и 9 задържани.

Според някои медии към 5 000 души са минали на протестно шествие от Кенсингтън до израелското посолство. Демонстрацията обаче е ескалирала пред самото посолство, където хората са почнали да замерят кордона от служители на реда с яйца и бутилки, написа „ Ивнинг стандард “.

Девет служители на реда са били ранени при опита да разпилян протестиращите.

Девет души са задържани по обвинявания за нарушение на реда. По-рано на спонтанна сцена няколко оратори приказваха пред събралите се хора.

Сред тях бе някогашният водач на Лейбъристката партия Джеръми Корбин, който изрази взаимност с палесинския народ и прикани за преустановяване на окупацията на Газа.

Междувременно в изявление за Би Би Си някогашният израелски дипломат във Англия Марк Регев отбрани дейностите на Израел в Газа, а самото посолство написа в Туитър, че „ придвижването Хамас не го е грижа за живота на палестинците в обезверения му блян да тероризира и убива израелци “.

Говорителка на английското външно министерство съобщи, че насилието в Близкия изток поражда дълбока угриженост и би трябвало да бъде прекъснато.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР