Британски изтребители Eurofighter Typhoon бяха вдигнати по тревога в небето

...
Британски изтребители Eurofighter Typhoon бяха вдигнати по тревога в небето
Коментари Харесай

Екшън на Черно море: Британски изтребители излетяха от Румъния и преследват руски бомбардировач Су-24

Британски изтребители Eurofighter Typhoon бяха вдигнати по паника в небето над Черно море, с цел да засекат и съпроводят съветски бомбардировач Су-24, оповестява The Sun.

По данни на вестика самолетите са изхвърчали от военновъздушна база в Румъния. Отбелязва се, че те са получили сигнал за приближаването на Су-24 към границите на въздушното пространство на НАТО.

Изтребителите са били пилотирани от летци от 135-то експедиционно авиокрило на кралските Военновъздушни сили. По думите на единия авиатор съветският аероплан не е нарушил границите, по тази причина те получили заповед да патрулират още известно време във въздушното пространство за въздържане на вероятно навлизане.

В известие на Кралските военновъздушни сили, представено от Ройтерс, също се прецизира, че съветският аероплан не е навлязъл във въздушното пространство на НАТО и че самолетите Тайфун са патрулирали в небето известно време като възпиращ фактор, след което са се върнали в базата.

През април т.г. в базата Михаил Когълничану дойдоха четири английски изтребителя, които имат задачата да патрулират въздушното пространство на източния фланг на НАТО

Официален коментар от страна на министерството на защитата на Русия към този момент няма.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР