Британски и руски разследващи журналисти разкриха истинската самоличност на един

...
Британски и руски разследващи журналисти разкриха истинската самоличност на един
Коментари Харесай

​Британски и руски журналисти разкриха един от нападателите на Скрипал

Британски и съветски проверяващи публицисти разкриха същинската идентичност на един от двамата руснаци, обвинени от Лондон в отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал. Британските управляващи към този момент оповестиха, че зад нападението с бойното вещество " Новичок " стоят съветските сътрудници от военното разузнаване Александър Петров и Руслан Боширов, само че и че това евентуално не са същинските им имена.

Разследването на интернет изданията " БЕлингкет " и " Инсайдер " разкрива, че Руслан Боширов в действителност е полковникът от съветското военно разузнаване Анатолий Чепига. Журналистите са разкрили негова фотография в архивите на военно учебно заведение в съветския Далечен Изток. Името на Чепига е изписано и на монумент в учебното заведение измежду випускниците - герои на Русия.

Чепига е воювал в Чечения и Украйна и е получил геройската си звезда през 2014 година Лондон не разяснява публично, само че съгласно Би Би Си английските управляващи не слагат под подозрение изводите на проверяващите публицисти. Русия от своя страна отхвърля да е забъркана в отравянето на Скрипал.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР