Британски фризьори предупредиха, че са станали свидетели на алергия към

...
Британски фризьори предупредиха, че са станали свидетели на алергия към
Коментари Харесай

COVID-19 може да предизвика алергия към бои за коса

Британски фризьори предизвестиха, че са станали очевидци на алергия към бои за коса при клиентки, оздравели от COVID-19, които преди този момент не са имали такива проблеми, заяви в. "Мирър ".

Някои фризьорски салони в Лондон към този момент изискват преболедувалите COVID-19 да си вършат тест на място с боята 48 часа преди процедурата, предава Българска телеграфна агенция.

"Обсъдихме казуса с други салони в страната и разбрахме, че има случаи клиенти, които са имали позитивен резултат за новия ковид, да демонстрират мощна сензитивност към бои, въпреки и преди да са ги понасяли добре " - изясняват от салона "Шайн Холистик " в Лондон. Затова те упорстват са тест с боята на място при тях преди процедури за боядисване на коса, вежди, мигли.

Националната федерация на фризьорите и козметиците във Англия съобщи, че по въпроса няма научна информация и не е изследван добре, тъй като заболяването COVID-19 е нова.

Тестовете за сензитивност към багра обаче са лесни и не костват нищо. Здравните управляващи даже предлагат да се прави постоянно подобен тест преди процедура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР