Британски бойни кораби ще отплуват за Черно море през май

...
Британски бойни кораби ще отплуват за Черно море през май
Коментари Харесай

„Сънди таймс“: Британски бойни кораби ще отплуват за Черно море през май

Британски бойни кораби ще отплуват за Черно море през май на фона на засилващото се  напрежение  сред Украйна и Русия, оповестява в.„ Сънди таймс “.

Разполагането на английските бойни кораби цели да покаже солидарността на Лондон с Украйна и останалите съдружници от НАТО, показва „ Сънди таймс “, като цитира отчет на Министерството на защитата на Англия.

Миноносец вид 45, въоръжен със зенитни ракети и фрегата вид 43, ще се отклони от оперативната група на английския кралски флот в Средиземно море и ще премине през Босфора в Черно море, се показва още в цитирания от изданието отчет.

Стелт-джетове тип  F-35B Lightning и хеликоптери за следене на подводници вид „ Мерлин “ ще бъдат в подготвеност на оставащия в Средиземно море военен транспортен съд HMS Queen Elizabeth в поддръжка на отиващите към Черно море кораби.

Напрежението сред Москва и Киев  се ускори към скупчването на съветски войски  по границата и зародилите конфликти в Източна Украйна сред украинската войска и проруски сепаратисти.

Представители на английското министерство на защитата не са били открити за коментар.

Говорител на министерството е споделил за вестника, че английското държавно управление работи в тясно съдействие с Украйна, следейки обстановката и продължава да приканва Русия да понижи напрежението.

„ Англия и интернационалните ни съдружници показват нашата поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна “, е изтъкнал представителят, представен от „ Сънди таймс “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР