Британската валута е посочена като водещ печеливш залог на 2020-а

...
Британската валута е посочена като водещ печеливш залог на 2020-а
Коментари Харесай

Уолстрийт затопли отношението си към паунда

Британската валута е посочена като водещ печеливш залог на 2020-а от Уолстрийт, при изискване, че ръководещата във Англия Консервативна партия завоюва изборите през декември и преодолее застоя към BREXIT. Паундът ще нарастне с съвсем 8% през идната година - до 1.39 щ. $ - нови, което не е посещавано през последните 18 месеца, сочи последната прогноза на "Бенк ъф Америка Мерил Линч ". Валутните стратези на банката чакат даже пробив на "кота " 1.40 щ. $ за един брит. паунд, в случай че всички незнайни към Острова се разчистят. В обедната европейска търговия на 21 ноември котировките се движеха наоколо до 1.2940 $ за един паунд.

Английската парична единица е с най-висока облага по отношение на зелените пари през второто полугодие на 2019-а откакто търговците загърбиха страховете си от отделянето на Острова от Европейския съюз без договорка. Консерваторите водят в множеството допитвания до електората и се обрисуват като спечелили на изключителния избор на 12 декември. Целта на премиера Борис Джонсън е да употребява болшинството си, с цел да прокара договорката за BREXIT през Народното събрание и да напусне блока на еврото до 31 януари 2020-а.

Паундът е поскъпнал с 5.1% към американския $ от 30 септември насам, следван от новозеландския $ - с 2.6% растеж и еврото и шведската крона - всяка с по 1.5% покачване към $. С позитивни финансови резултати към международния валутен водач през този интервал са още датската крона (1.4% ръст), австралийският $ (0.9%) и швейцарският франк (0.6% поскъпване). Спад регистрират японската йена (с 0.3%), канадският $ (с 0.4%) и норвежката крона (с един процент). Данните са на организация "Блумбърг ".

И други едри щатски банки с изключение на "Бенк ъф Америка Мерил Линч " плануват напредък на британските пари. Сред десетте най-предпочитани от "Моргън Стенли " търговски покупко-продажби през 2020-а са покупките на лири стерлинги против щатски долари в очакване валутната двойка да стигне до 1.40 щ. $ за един паунд през първото тримесечие. "Джей Пи Моргън Чейз " планува 1.33 $ за един паунд доникъде на идната година, а "Голдмън Сакс груп " - 1.35 щ. $ през идните месеци, в случай че консерваторите получат болшинство в Народното събрание след изборите и придвижат напред договорката за BREXIT.

Английската парична единица не за първи път е любимец на Уолстрийт. "Бенк ъф Америка Мерил Линч " бе измежду няколкото банки в края на 2017-а, които предложиха на вложителите да купуват лири стерлинги в очакване те да нарастнат през 2018-а. За страдание, те тогава изгубиха 6% от цената си към американския $.

Първият спор сред двамата кандидати за премиерския пост на Острова - Борис Джонсън и съперника му от Лейбъристката партия - Джеръми Корбин, завърши на 19 ноември без ослепителен победител и с към 2% превес за Джонсън. Два дни по-късно Корбин разгласи война на богаташите и прикани британския електорат да смъкна банкерите и милиардерите, "които печелят от манипулираната система ". Той огласи избирателен "манифест на вярата " в тирада пред гласоподавателите в Бирмингам и сподели, че ще увеличи налозите на петте % най-едри данъкоплатци като в същото време отбрани всички останали. Корбин дава обещание да похарчи към 75 милиарда паунда за интервал от пет години за обществени домове и да влага 100 милиарда паунда в Шотландия през идното десетилетие. Претендентът се зарече "да преследва данъчните измамници, неприятните шефове и едрите замърсители ", разгласи 10 паунда минимална отплата, повече пълномощия за рентиерите, по-силни профсъюзи и санкции на най-големите замърсители, които ще се употребяват за битка с климатичните промени. Той даде обещание също да върне на страната сдруженията от сферата на услугите, в това число поделението за поддръжка Openrеаch на "Бритиш телеком груп ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР