Британската централна банка ще представи днес пред депутати от финансовата

...
Британската централна банка ще представи днес пред депутати от финансовата
Коментари Харесай

Британската централна банка представя анализа си за споразумението за Брекзит

Британската централна банка ще показа през днешния ден пред депутати от финансовата комисия разбора си за съглашението на министър-председателя Тереза Мей за Брекзит. В него се съдържа оценка какво би могло да стане, в случай че Англия излезе от Европейския съюз без съглашение.


Управителят на Английската централна банка Марк Карни е на мнение, че " бракоразвод " с Европейския съюз без договорка ще тласне Англия в най-дълбоката криза от столетие насам.
Марк Карни, шеф на Английската централна банка: Готовността на банката за Брекзит не може да подсигурява съответни стопански резултати. Паричната политика може да компенсира възможни обилни удари върху продуктивността и предлагането след Брекзит. Но бъдещият стопански капацитет и отражението върху работните места, заплатите и благосъстоянието не зависят от централните банкери. Икономическите последствия от Брекзит в дълготраен проект ще зависят от естеството на бъдещите търговски връзки на Обединеното кралство, от държавните политики и в последна сметка от изобретателността на английския народ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР