Британската тъканна банка Cells4life запозна 12 български лекари с най-новите

...
Британската тъканна банка Cells4life запозна 12 български лекари с най-новите
Коментари Харесай

Български гинеколози се запознаха с най-новите технологии за стволовите клетки в Англия


Британската тъканна банка Cells4life срещна 12 български лекари с най-новите технологии за взимане на проби за стволови кафези по време на раждане. Водещи гинеколози и акушери от София, Пловдив и Варна посетиха лаборатория на компанията в Лондон. Те видяха методите за взимане и култивиране на пробите, като им беше направено особено образование. Новите технологии следва да бъдат показани и да влязат на българския пазар напълно скоро, съобщи Даниела Мирчева, шеф на ТБ „ Садаса 2007 “, представител на Cells4life за България. На лекарите беше показан още новият сет с консумативи за предпазване на материала до момента в който отиде в лабораторията в Англия.





„ Наша отговорност е строгият надзор на качество, с помощта на който ние сме водачи в съхранението и обработката на стволовите кафези “, означи Даниела Мирчева., шеф на ТБ „ Садаса 2007 “, представител на Cells4life за България. Компанията Cells4life е сертифицирана от Human Tissue Authority (Агенцията за Човешки Тъкани) във Англия и има безграничен лиценз (№11083), под управление на Human Tissue Quality and Safety for Human Application Regulations 2007 (Качество и сигурност за човешко приложение) за набиране, тестване, обработка, систематизиране и предпазване на човешка кръв и тъкан от пъпната шнур.

Тъканната банка разполага със документ от UK NEQAS (National External Quality Assessment Service / Национална Служба за Външна Оценка на Великобритания) за оптимална грижа за пациента посредством постановяване на подробна оценка на здравната лаборатория, както и личният състав, работещ в нея. UK NEQAS подсигуряват изследването на Cells4life посредством надеждни и равностойни резултати, където и да са добити. Британската компания е приета от All Party Parliamentary Group (Parliamentary and Scientific Committee/ Парламентарен Научен комитет), който главно е фокусиран върху научните и софтуерни проблеми, предоставящи дълготрайна връзка сред Парламента и Академичните среди във Англия. Cells4life има още документи за GLP (Good Laboratory Practice) - Международни и европейски стандарти за добра лабораторна процедура и GMP (Good Manufacturing Practice) - Международни и европейски стандарти за добра производсвена процедура. Тъканна банка „ Садаса 2007 “ ЕООД, като формален представител на Cells4life за България, има лиценз от Изпълнителна Агенция по трансплантации за осъществяване на активността.

Частната тъканна банка за предпазване на стволови кафези Cells4Life е основана през 2002 година във Англия и сега е най-голямата в страната. Присъства в 54 страни, като има представителства в Съединени американски щати, Испания, Италия, Обединените арабски емирства, България и други Стволовите кафези се употребяват за трансплантация и лекуване на редица заболявания, разказани от Европейската здравна асоциация. Представител на Cells4Life за България е Тъканна Банка Садаса 2007 ЕООД, която стартира работа през 2011 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР