Британската социална система се готви да посрещне армия от 4

...
Британската социална система се готви да посрещне армия от 4
Коментари Харесай

Великобратания очаква 4 млн. безработни заради ковид кризата


Британската обществена система се готви да посрещне войска от 4 млн. безработни болести корона рецесията, предава от Лондон кореспондентът на БНР.

Министърът на пенсиите и трудовата претовареност Терез Кофи съобщи, че нейното министерство прави нужното, с цел да се оправи с това равнище на безработица, само че „ откровено се надява броя да не бъде толкоз висока “.

Нейното изказване идва на фона на ново изследване на YouGov, което демонстрира, че повече от една трета от работодателите в Обединеното кралство възнамеряват да съкратят чиновници през идващите три месеца - не на последно място, тъй като в края на октомври завършва държавната скица за подкрепяне на пуснатите в насилствен отпуск служащи.

От ноември обаче влиза в действие друга скица на стойност 2 милиарда паунда за откриване на работни места за младежи. Фондът ще субсидира шестмесечни назначения на работа и цели подпомагането най-много на хора с невисок приход на възраст от 16 до 24 години, които са изложени на риск дълго време да останат без работа.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР