Британската премиум марка обявява старта на нов модел на екстремно

...
Британската премиум марка обявява старта на нов модел на екстремно
Коментари Харесай

Новото MINI John Cooper Works GP - по-мощно от всякога

Британската премиум марка афишира старта на нов модел на рисково спортния дребен автомобил през 2020 година – четирицилиндровият турбодвигател с мощ над 220 кВт/ 300 к.с. и технологиите от моторните спортове на John Cooper Works дават обещание динамичност и наслада от шофирането от ново измерение.
Абревиатурата GP в композиция с MINI постоянно притегля вниманието на запалените по моторните спортове фенове на английската премиум марка. И защото тя постоянно е съчетана с името John Cooper Works, незабавно се възбужда радостно неспокойствие за един доста специфичен модел. И то е целесъобразно: още през идната година новото MINI John Cooper Works GP ще завладее пътищата по целия свят, както и сърцата на клиентите от целевата група, търсещи изключително висока мощ.

Новият модел на абсолютния върхов състезател в моделната гама ще се задвижва от четирицилиндров мотор с технология MINI TwinPower Turbo и мощ над 220 кВт/ 300 к.с., което ще го трансформира в най-мощното и най-бързо MINI, и то с огромна преднина, което в миналото е получавало позволение за придвижване по публичните пътища. Неговото въвеждане на пазара ще е обвързвано с бързи решения, тъй като новото MINI John Cooper Works GP ще бъде създадено в лимитирана до 3 000 екземпляра по целия свят серия.
Който получи опция да заеме място в един от извънредните рискови спортисти, ще би трябвало да се настрои за чиста наслада от шофирането и безкомпромисно спортно усещанеТези вероятности бяха събудени от прочувственото лъчение на MINI John Cooper Works GP Concept, показано за пръв път още на интернационалното автомобилно ревю (IAA) през септември 2017 година


Големите предна и задна ризница, впечатляващият спойлер на покрива и всеобхватното потребление на олекотени материали не позволяват никакво подозрение за спортните упоритости на прототипа. Междувременно процесът за подготовка за серийно произвеждане на новото MINI John Cooper Works GP навлиза в решаващата си фаза. Тя ще се организира на спортна писта, където пред идващите месеци ще преминат цялостните тествания на автомобила.

С помощта на обичайното ноу-хау на John Cooper Works характерното за модела окачване е настроено точно към извънредно високата мощ на новия мотор. Точно дефинираните аеродинамични качества и усъвършенстваното тегло в композиция със задвижването и окачването оформят един най-благоприятен повсеместен пакет за вълнуващи динамични благоприятни условия. Концентрираното потребление на технологии и ноу-хау от моторните спортове обезпечава предпоставките за нови върхови достижения за битката против хронометъра. Като мащаб служи върховият състезател от предходното потомство на MINI.


Предшественикът на новото MINI John Cooper Works GP постигаше обиколка на Северната права на Нюрбургринг за 8:23 минути, с което беше по-бързо от някои спортни коли от по-високи сегменти
За MINI е традиция да изпреварва явно по-мощни съперници. Още classic Mini в ръцете на конструктора от Формула 1 Джон Купър се трансформира в дребен, само че доста бърз състезател, който постоянно изпреварваше огромните си съперници – и то освен при трите си цялостни победи на Рали Монте Карло.
Новото MINI John Cooper Works GP е въплъщение на правилото за превръщането на спортните гени на MINI в основа за създаването на извънреден състезателен автомобил, и то в вай-екстремната си до момента форма
Неговият предходник, показаното още през 2006 година MINI Cooper S с John Cooper Works GP Kit, също бе създаден в лимитирана до 2 000 екземпляра серия. И новият модел към този момент се чака с голямо неспокойствие от почитателите на марките MINI и John Cooper Works.

„ Най-бързото MINI в в това време 60-годишната история на нашата марка е израз на чиста пристрастеност към моторните спортове “, споделя Томас Джулиани, Vice President Product and Launch Management. „ Разпознаваме огромното вдъхновение от MINI John Cooper Works GP освен по еуфоричните реакции към концептуалния автомобил, само че и от предишното, защото предшествениците му бяха изцяло разпродадени преди формалното стартиране на пазара. “
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР