Британската полиция заяви, че близо до Лондон са били открити

...
Британската полиция заяви, че близо до Лондон са били открити
Коментари Харесай

Откриха 39 тела в камион от България

Британската полиция съобщи, че покрай Лондон са били открити 39 тела в контейнера на камион, за който се счита, че е пристигнал от България.

Полицията в Есекс съобщи, че хората са оповестени за мъртви на мястото на събитието - промишлен парк " Уотърглейд " в град Грейс, който е на към 36 километра източно от Лондон. Ранните индикации допускат, че жертвите са 38 възрастни и един младеж. Камионът е бил с хладилно ремарке, което може да значи, че хората са измръзнали до гибел.

25-годишен мъж от Северна Ирландия е задържан по съмнение за ликвидиране.

" Това е драматичен случай, при който огромен брой хора са изгубили живота си ", гласи изказване на основния шеф на полицията в Есекс Андрю Маринер.

" Нашите следствия не престават, с цел да установим какво се е случило. "

Сигналът е подаден от Бърза помощ малко преди 1:40 ч. в сряда след откриването на резервоар за камиони с хора вътре в Индустриалния парк Уотърглейд.

" В момента сме в развой на идентифициране на жертвите. Обаче планувам, че това може да бъде дълъг развой ", сподели Маринер.

" Вярваме, че камионът е от България ", сподели Маринер.

Той сподели, че се счита, че камионът е влезнал във Англия в събота в Холихед на северозападния завършек на Уелс - едно от главните пристанища за фериботи от Ирландия. Разстоянието сред Холихед и Грейс е повече от 5 часа с автомобил, над 500 километра.

Шеймъс Лийни, представител на Асоциацията за товарен превоз, съобщи, че в случай че в действителност камионът идва от България, това е нетрадиционен маршрут, който прибавя още един ден към пътуването.

През предходната година английските управляващи са били предизвестени, че трафикантите гледат на ирландската граница като слаба точка на английската граница и мигрантите са превозени до Ирландия, преди да бъдат трансферирани във Англия. Не е ясно дали този случай е подобен.

" Официална информация по линия на Министерството на вътрешните работи или други канали не е постъпвала до момента”, съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР